Tänään oli aika tomaattinen päivä jotenkin noiden lämpimien ruokien suhteen ainakin. Nimittäin, söin koulussa tomaattista kinkkukastiketta ja pastaa (mikä ei ollut hyvä vaihtoehto, mutta en tiiä onko se koulun hernekeittokaan oikeen loistokasta), ja nyt illalla tein sitten tomaattimurskaan kasvis-riisi-sekoitukset ja pistelin naamaan hyvällä ruokahalulla salitreenin jälkeen.

kiekkokurp-normal.jpg

Äitini oli saanut jostakin käsiinsä kiekkokurpitsoja. En ollut ikinä ennen tällaisista kuullutkaan, saati tietääkseni maistanut tai varsinkaan kokannut! Totesin kuitenkin että aina voi kokeilla, ja nappasin palan mukaani viimeksi kun kotoa starttasin. Kuvittelin kokatessani ja syödessäni että käsittelen ihan normikesäkurpitsaa, ja niinhän se oikeastaan menikin. No problem!

kasvispannu-normal.jpg

Ennen kiekkokurpitsan kanssa leikkimistä olin kuorinut ja paloitellut 4 porkkanaa, ja heittänyt palaset öljytylle kuumalle pannulle. Sitten kuorin ja paloittelin puolikkaan bataatin (nams!) ja heitin sen hetken päästä sekaan. Samaan aikaan viereisellä levyllä levyllä riisit alkoivat kiehua. Odottelin hetken että juurekset pehmentyvät ja sitten laitoin kurpitsat vielä sekaan ihan pieneksi hetkeksi.

Ennen vihannesten kanssa leikkimistä olin korkannut tomaattimurskaputelin ja kaatanut sen keskikokoiseen kattilaani. Nyt, kun vihannekset olivat pannulla aikansa olleet, kaadoin ne tomaattimurskaan ja vaihdoin pannun tilalle kattilan tälle jo valmiiksi kuumalle levylle. Siinäpä ne saivat siinä sitten lämmitellä miedolla lämmöllä vielä. Juuri ennen kuin riisit olivat sen 20min kiehuneet, kumosin ne vielä myös samaan kattilaan. Sitten leikkelin vielä vähän pekonia pannulle ja käristelin niistä rasvat pois (ja käytin myös talouspaperin päällä paistamisen jälkeen!) ja nakkasin ne sitten lautaselle.

tomattista-normal.jpg

Lisukkeeksi leikkasin vielä pari palaa vaaleaa leipää, ja voitelin ne aurinkokuivatut tomaatit -tuorejuustolla. Nämä eväät oli perua vapaaehtoistyömiitingistä eiliseltä :) Ja lopputulos oli hyvä ja täyttävä! Kokonaan kasvispitoisenakin ruokana oikein hyvä. Oman maun mukaan voi sitten maustaa tietenkin, nyt hoksasin tätä kirjottaessa että iloisesti taas unohdin maustaa omat ruokani...... Riisiveteen laitoin vähän suolaa, mutta muuten tuossa ei ole mitään mausteita. Mutta tomaattimurskassa taisi olla? Noh, eipä siinä, ehkä hieman pippuria ja chilijauhetta olisi voinut sekaan laittaa. Minulle kuitenkin maistui myös näin (ainakin kun oli niin kaamee nälkä! Pääsin kokkaamaan vasta seiskan jälkeen, kun kouluruokailusta oli jo se seitsemän tuntia kulunut....).

 

Aikaisemmin viikolla tein taas pekoni-pasta-salaattia, tuttua ruokaa edellisiltä päivityksiltä :D Mutta taas resepti oli hieman erilainen, sillä nyt salaatissa oli nimiainesten lisäksi kurkkua, mandariinipaloja ja vähän liikaa majoneesia.

pakonsalad3-normal.jpg

Kuten kuvastakin näkee, majoneesia oli aikas reilusti, vaikka laitoin vaan kukkurallisen teelusikallisen. Pitääpä muistaa seuraavalla kerralla taas että jos vain "mausteeksi/kastikkeeksi" haluaa niin vähempikin riittää :)