Huhhuh, pitkä aika taas edellisestä päivityksestä. Sen jälkeen oon ehtiny jonkin verran myös kokkailemaan, muun muassa tekemään litran leipätaikinan (josta tosin ei oo kuvia koska niitä on täällä julkaistu jo muutamaan otteeseen ja kaikkihan ne näyttää jokseenki samalta :D). Lisäksi mukana on tuttuja sörsseleitä tyylillä "nyhjää tyhjästä".

Leipää tosiaan tein viime viikon torstaina, ja tein tällä kertaa kaksi puolen litran taikinaa. Toiseen laitoin auringonkukansiemeniä ja toiseen pellavasiemenrouhetta normijauhojen lisäksi. Hyvää tuli, taattua tavaraa. Tosin että pellavaleipä jäi ehkä hieman hiivan makuiseksi ja olisi saanut olla vielä hetkosen uunissa. Mutta paha se on kaks päivää jäljessä enää yrittää korjata... Nooooh, kylläpä se sieltä kaapista ennen pitkää häviää! :)

 

Melkein pari viikkoa sitten kävin ystävieni luona Tampereella, ja siellä piti kolmen päivän aikana tietysti syödäkin jotain. Muutakin kuin hirveä säkki Makuunin karkkeja joista tuli sopivasti maha kipeäksi ja paha olo! :) Elikkäs, ostin kaupasta oikeen erityisen salaattimixin, hunajamarinoitua kanaa, salaattijuustokuutioita ja muuta mukavaa ja loihdinnan tulos näkyy tässä:

tampere-normal.jpg

Nuo kuvassakin näkyvät pienet siemenet ovat seesaminsiemeniä, joita yritin viimeksi kaupassa käydessä hyllyistä metsästää. Ainakaan vielä ne eivät silmille hypänneet, mutta ehkä vielä joku päivä löydän ne omasta Prismasta ja saan ostettua kotiin. Salaatti kävi ruuasta aivan hyvin ja oli tosi hyvää, raikasta ja täyttävää.

 

Samaisella reissuviikolla tein myös seuraavanlaisen sörsselin:

nakkiseko-normal.jpg

Pakastevihanneksia, wokkivihanneksia, nakkia ja spagettia. Yksinkertaista ja aivan syötävää järkyttävään nälkään nopeasti koulun jälkeen. Ei mitään makuhermoja hivelevää tietenkään, mutta kyllä aivan hyvin silloin tällöin syö. Taas mausteilla tekis paljon, tai vaikka jollain chilikastikkeella, mutta....

 

jugs%C3%B6rss%C3%A4-normal.jpg

Maustamaton jugurtti on kyllä yksi suosikeistani nykyään. Ennen en voinut sietää sen hapanta makua, mutta nyt, tällaisten sekoituksien avulla siitä on tullut osa miltei päivittäistä ruokavaliotani. Mukaan vähän hedelmää ja purutuntumaa niin naminami ja hyvin jaksaa nukkua yön yli. Tässä kuvan mixissä on omenaa, jugurttia, luomumysliä ja pellavasiemenrouhetta. Pitäisikin muistaa vain joka ilta tehdä jotain tällaista niin maha toimisi hyvin ja saisi kuitua ja hedelmää ja hyvästi myös proteiinia :)

 

jlihas%C3%B6rss%C3%A4-normal.jpg

Viime viikolla pikanälkää tyydytti myös tällainen sörsseli. Tämä ei ollut hyvä ollenkaan, koska epähuomiossa sain spagetit niin ylikypsiksi että.... Tarkoituksenani oli varmaan aluksi olla "hereillä" ja lisätä vihannekset kiehumaan heti pastan perään, mutta muistinkin heittää ne kehiin vasta kun pasta oli jo al dente. Joten ylikypsäksihän se meni. Noh, samapa se, hyvin tämä yhden työpäivänkin nälkää piteli.