Tänään oli sovittu Sofian kans, että tehdään suklaakeksejä. Niihin tarvitaan uunia, joten päätin olla reipas ja samoilla lämmöillä tehdä uunissa myös iltani ruuan. Projekti alkoi heti töistä (harjottelusta) tullessa sulattelemalla kanapakettia pakkasesta. Sitten pyöräytin ne paketista lautaselle, suolasin molemmin puolin ja heitin vähän pippuria vielä perään. Sitten kaadoin toiselle lautaselle vähän rypsiöljyä, jossa pyöräytin kanafileet yksi kerrallaan. Kolmannella lautasella oli murustettu Corn Flakes -muroja, jossa myös käytin öljyiset kanat. Sotkin vielä samaan syssyyn neljännen lautasen, johon laitoin kuorrutetut fileet lepäilemään hetkeksi.

cornflakes%20%284%29-normal.jpg

Keitin vedenkeittimellä vettä ja otin siitä viisi desiä kannuun, johon pilkoin yhden kasvisliemikuution (olisin käyttänyt kanaliemeä jos olisin omistanut kanaliemikuutioita...).

cornflakes%20%283%29-normal.jpg

Sekoittelin sen verran että kuutio oli varmasti liuennut kokonaan. Otin uuniastian, jonka pohjalle levittelin 2,5dl riisiä näin:

cornflakes%20%282%29-normal.jpg

Sitten ei muutakuin vesi sekaan, riisien tasoittelu ja kanat päälle! 200 asteisessa uunissa annoin olla noin 50min, ja ai että oli hyvän tuntuista kanaa! Helppo oli leikata, ei yhtään kuivaa ja makua oli. Riisit oli vähän jämähtäny reunoilta kiinni vuokaan, ja niitä sain sitte raaputella lopputöikseni irti. Mutta kylläpä tämä maistui ja huomenna töihin evääksi :)

cornflakes%20%281%29-normal.jpg

 

Tosiaan, sitten kun nämä oli uunissa, tehtiin keksitaikina. Ohje oli Kotilieden isosta leivontakirjasta, josta löytyy kyllä tarpeeseen kuin tarpeeseen hienoja leivontareseptejä :) Kiitos mummun, nyt pääsin testaamaan ohjetta kahden suklaan kekseistä:

2sukkex%20%282%29-normal.jpg

2sukkex%20%284%29-normal.jpg2sukkex%20%283%29-normal.jpg

2sukkex%20%285%29-normal.jpg

Muna-sokerivaahto ei ollut tällä kertaa kyllä kovin vaahtomaistaa e, mutta eipä se tekemistä haitannut ihan yhtään. Fariinisokeria kaapissa ei ollut, joten se jätettiin pois. Valkosuklaata ei jaksettu ihan hirveän hienoksi rouhia, parempaa kun on sattumia! :) Sitten kaulittiin ja leikottiin epämääräisen mallisiksi kekseiksi pellille ja sitten noin 10min uunissa. Tulos oli tämä:

2sukkex%20%281%29-normal.jpg

Okei, kuva ei kyllä tee oikeutta meidän hienoille kekseille. Niistä tuli oikein hienoja, ja keksimäisiä. Siis rakenne oli aivan ku kaupan kekseillä! Ja valkosuklaa on kyllä ehdoton tämmösissä kekseissä, olisivat olleet "tylsiä" ilman noita sattumia :) Rohkaisen testaamaan, hyvin yksinkertainen resepti oli ja helppo ja nopea tehdä. Ja nannaa :)