Innostuin viime viikolla kokeilemaan uusia reseptejä, sillä kerrankin oikeasti ajattelin, mitä söisin, kun kauppaan lähdin. Lueskelin siis Valion ruokaohjeita kauppalistaa tehdessäni ja päätin, mitä ruokia voisin kokeilla. Ei muuta kuin ainekset listaan ja kauppaan! Näinhän sen kauppareissun pitäisi mennäkin.

 

Ensimmäisenä oli omenapitoinen salaatti. Karsastin tätä vähän, koska tähän tuli omenamehupohjainen kastike, enkä oikein tykkää omenamehusta, mutta kylläpä se menetteli ja oikein hyvin menettelikin!

omenavinagrette%20%284%29-normal.jpg

Tuollainen ohje oli minkä mukaan tein. Tietysti vähän muokkasin, koska esim punajuurta en ostanut, ja sipulia ei maha enää kestä niin niitä ei ollut. Myös saksanpähkinät vaihtuivat parempiin cashew-pähkinöihin. Niin ja kastikkeessa mainittua hunaja-omenaviinietikkaakaan en alkanut ostamaan isoa putelia tämän yhden ruuan takia.

omenavinagrette%20%282%29-normal.jpg

Cashew-pähkinät hajosivat ison leipäveitsen alla yllättävänkin mukavasti. Vähän paahdoin niitä kuivalla pannulla, namnam!

omenavinagrette%20%283%29-normal.jpg

Siellä oli uunissa bataattia ja porkkanaa hunajakuorrutteessa. Ah ja voih ja namnam!

omenavinagrette%20%281%29-normal.jpg

Ja valmis tuotos! Hyvää oli ja piti nälkää salaatiksi yllättävänkin hyvin! Myönnettävä on, että punajuuri olisi niin kuulunut tuohon ruokaan... Seuraavalla kerralla sitä pitää kyllä ehdottomasti olla!

 

Toinen viime viikon Valio-uutuuksista oli ohje nimeltä "Salaattijuustopannu".

salatjupannu-normal.jpg

Ohjeessa oli jauheliha tai kana maustettuna soijakastikkeella. Tein kanasta ja maustoin sen korvausohjeen mukaan suolalla ja pippurilla Kikkomanin loistaessa poissaolollaan. Pasta ja kana keitettiin 4dl omenamehussa/1dl vedessä melkein kypsäksi, ja sitten sekaan pakastevihanneksia, tässä tapauksessa herne-maissi-paprikaa. Sitten vähän paahdettuja auringonkukansiemeniä (ohjeessa seesam) ja salaattijuustokuutioita. Ja oli kyllä siis yllättävän hyvää! Ja tosi vähän se jotenki maistu se omenamehu, tai siis että ei ainakaan mulla pistäny hanttiin. :) Hyvä uusi tuttavuus, jota jäi pakkaseenkin asti, eli perästä kuuluu vielä!!

 

Tampereella parin ystävän luona vieraillessani tein kännykkääni seuraavanlaisen muistiinpanon: banana, 2muna, kaneli, paista. Eli siis, tytöt olivat jostain saaneet idean banaanimunakkaasta, jota minäkin viime viikolla testasin. Ensin banaani mössöksi lautasella haarukan avulla, sitten se ja kaksi munaa sekaisin kulhossa ja mukaan vähän kanelia. Paahdoin ensin pannulla vähän auringonkukansiemeniä ja sitten laitoin öljyt ja munakkaan.

bananamunakas-normal.jpg

Munakkaan kääntämisoperaatio ei vielä menny ihan niinku elokuvissa, mutta hyvä oli rakenne ja maku. Ehkä kanelia uskaltaa laittaa reilummalla kädellä kuin tällä kertaa. Hyvää oli, tosin että itelle vois riittää sellanen puolikaskin annos, tuntui nimittäin että tässä oli liikaa syötävää. Mutta ainakin tuli hyvä proteiinipommi :))

 

Viikonloppuna ehdin tehdä myös toista ruokaista salaattia:

jokusala-normal.jpg

Salaattia, kurkkua, kirsikkatomaatteja, pekonia, päärynää ja salaattijuustokuutioita. Pekoni ei jotenki sinä päivänä miellyttäny, mutta päärynä salaatissa toi tosi kivan uuden ulottuvuuden. Suosittelen testaamaan!