Ja niin starttasi elämäni ensimmäinen vuosi ammattiin valmistuneena ja melkein niinku ammattilaisena. Huhhuh, melekosta on. Uutta vuotta juhlin melko rauhallisesti, olin kuumeessa yksin kotona. Sen verran onneksi jaksoin että kävin kattomassa kaupungin ilotulituksen klo 20 ja sitten vielä klo 24 raketteja tuosta pihasta :)

 

Kokkausmotivaatio on ollut sen sijaan ihan hakusessa kyllä tänä vuonna. Siis en oo käytännössä laittanu ruokaa vielä kun ehkä neljä kertaa, ja kuitekin on jo 19. pv menossa. Noh, tänään tuli ensimmäinen inspiraatio kokkailuun, kun pääsin rauhassa pemistämään ruokakaappeja porukoilla. Tekaisin tuttua sörssäystä kinkusta ja pastasta ja paprikasta, nyt vaan mausteena peston ja kirsikkatomaattien sijaan oli aurinkokuivatut tomaatit. Namnam! Tätä syötiin siis äitin kanssa pari tuntia sitten, kylkiäisenä viikonlopulta jääneet vihersalaatit ja lasit maitoa :) Kuvamateriaalia ei valitettavasti ole, ehdittiin syyä kaikki taas ennen kuin kuvausta muistinkaan...

 

No, menneen viikon kokkauksista sentään on kuvia. Tosin että ainakin tämä ruokaisampi versio oli semmonen tuttavuus että liekkö olis tänne edes kannattanut laittaa.

paston.jpg

Keitin siis täysjyväspagettia, vähän herne-maissi-paprikaa ja heitin sekaan tonnikalaa purkista. Sanotaanko, että makuelämystä ei ollut, mutta heti kattilasta tullessa ruoka oli ihan syötävää. Parin tunnin päästä töissä mikrolämmitettynä ei. Joten. Tätä ei tulla mun lautasella toistamiseen näkemään.

Muutenkin, tonnikala on kyllä semmonen että taidan jättää sen tulevaisuudessa ihan vaan pitsan tekoon. Ja ehkä lämpimiin voileipiin. Mutta oikeesti, en oo hirveesti ikinä tykänny siitä, joskus kokeillu johonkin laittaa, esimerkiksi just pastakastikkeeseen tms, mutta en kyllä enää. Hyi.

 

No, sitten vähän maukkaampaan asiaan elikkä marjapiirakkaan!

muspuopii%20%282%29.jpg

Tein yläasteen kotitalouskirjasta tutun piirakkapohjataikinan (kaksi munaa ja desi sokeria vaahdoksi, sekaan 100g sulatettua margariinia, 2dl vehnäjauhoja ja 1tl leivinjauhetta) ja kaivoin pakkasesta viime syksysiä mustikoita ja itse poimittuja puolukoita. Voitelin vuuan ja kaadoin taikinan sinne. Sitten sopivasti molempia marjoja päälle ja uuniin 200 astetta ja 20 minuuttia.

muspuopii%20%283%29.jpg

Uunista tultuaan piirakka oli harvinaisen täydellisen näköinen. Ja maistui hyvältä. Nam. Kaveriksi ekalle kierrokselle kaivoin pakkasesta myös vähän jätskiä:

muspuopii%20%281%29.jpg

Kierrokset kaksi ja kolme eilen meni ihan pelkkää piirakkaa, samoin kuin kierros neljä tänään. NAM