Olin äitini kanssa kaupassa viime lauantaina, ja mietimme mitä tekisimme seuraavana päivänä ruuaksi. Eräs ohje täytetystä lihamurekkeesta pompsahti mieleeni, ja ehdotin tällaista. En kuollaksenikaan muistanut, mitä siinä ohjeessa laitettiin täytteeksi, pieni aavistus oli, että siinä olisi saattanut olla fetaa. Noh, päätimme että laitamme fetaa ja herkkusieniä, ja näitä sitten ostettiin. Ja tietysti jauhelihaa.

Kotosalla sunnuntaina aloitimme herkkusienin (tuoreiden) pilkkomisesta ja fetan muussaamisesta. Jääkaapista löytyi vielä Violan pippurituorejuustoa, ja sehän pääsi tietysti mukaan erityistä makua antamaan. Jauhelihataikinaan laitettiin korppujauhovesi-mönjää, kaks kananmunaa ja mausteeksi ohjeen mukaan jauhelihamaustetta, sekä yrttisekoitusta ja valkosipulijauhetta. Sitten ainekset jääkaappiin odottelemaan, sillä banaanikakku valtasi vielä uunin.

Taputtelin jauhelihataikinan pellille ja täytteet laitettiin keskelle. Taitoimme reunat siihen päälle ja lykkäsimme pellin uuniin 200 asteeseen. Noin 40min jälkeen se oli valmista ja hyvää! Pippurijuustoa oli juuri sopivasti, feta toi pehmeyttä ja makua, ja herkkusienetkin maistuivat omiltaan, joskaan eivät kauhean voimakkaasti (ei kai yleensäkään). Hyvää siis oli, ja suosittelen testaamaan! Söin vielä maanantainakin tätä kämpillä, mutta unohdin ottaa siitä kuvan :(